Advokater advarer Elon Musks Bitcoin-tweets kan tiltrække SEC’s ire

Elon Musks voldsomme Twitter-aktivitet kunne ifølge advokater få ham i varmt vand med SEC.

Juridiske rådgivere har advaret om, at Teslas administrerende direktør Elon Musk kan komme under kontrol fra US Security and Exchange Commission over hans sociale medieaktivitet og offentlige udsagn omkring Bitcoin Profit.

Mandag den 8. februar annoncerede Tesla i en SEC-arkivering, at den havde købt $ 1,5 mia. Dollars i Bitcoin og snart vil begynde at acceptere BTC-betalinger. Kort efter steg priserne på aktivet til et nyt rekordhøjt niveau på lidt over $ 48.000 dollars.

Partner hos Linklaters og tidligere filialchef for SEC’s afdeling for håndhævelse, Doug Davison, fortalte den britiske avis Telegraph :

„Det ville ikke være overraskende – i betragtning af fokus på den administrerende direktørs tweets, Bitcoin-prisfastsættelse og nylige dramatiske markedsbevægelser – for SEC at stille spørgsmål om fakta og omstændigheder her,“

Tidligere vicepræsident for Den Europæiske Centralbank, Vitor Constâncio, gentog stemningen og konkluderede, at „SEC vil undersøge dette,“

SEC og Commodity Futures Trading Commission har evnen til at undersøge, hvis de har mistanke om markedsmanipulation.

Musk har været vokal på Twitter om Bitcoin og DOGE ved en række lejligheder, hvilket bidrog til Bitcoin-aktivitet på den sociale medieplatform, der steg til sine højeste niveauer

Bitcoin steg 20% ​​i slutningen af ​​januar, efter at Musk tilføjede #Bitcoin til sin Twitter-biografi og tweetede “ Efterfølgende var det uundgåeligt“, og i slutningen af ​​december postede han en eksplicit meme, der tyder på, at han var stærkt fristet til at købe Bitcoin .

Der er ingen tvivl om, at Teslas offentlige angreb på Bitcoin har bidraget til denne seneste prisstigning, med Musks indflydelsesrige tweets om krypto til hans 46,5 millioner tilhængere, der også er i stand til at flytte markeder.

Han er stadig i øjeblikket shilling Dogecoin med denne nylige tweet sent den 10. februar om, at han køber aktivet. DOGE spikede 13% efter den pågældende tweet for et par timer siden.

Musk er ikke fremmed for Twitter-kontrovers; han er tidligere blevet beskyldt for at have offentliggjort misinformation på platformen vedrørende Covid-19 og lukningen af ​​en af ​​hans fabrikker.

I en anden hændelse foreslog han , at Tesla-aktiekursen var for høj, hvilket resulterede i et efterfølgende kursfald. SEC sagsøgte Musk for bedrageri og anklagede Tesla-chefen for at have gjort „falske og vildledende tweets“, men han afregnede med regulatoren kort efter.