ANALIST: DE RECENTE STIJGING VAN DE BITCOIN LIJKT OP HET BEGIN VAN DE 250% RALLY IN 2019…

  • Bitcoin’s flash crash in het weekend heeft een moersleutel gegooid in de bullish outlook van sommige analisten.
  • Omdat BTC op zo’n cruciaal niveau ($12.000) werd afgewezen, hebben sommigen gesuggereerd dat de asset een terugtrekking naar de pre-rally niveaus in de $9.000’s zou kunnen zien.
  • Sommige analisten zijn niet overtuigd van dit sentiment.
  • Een handelaar die de uitbraak van Bitcoin begin 2019 voorspelde, zegt dat de recente koersactie lijkt op de bodem van 2018.
  • Dat wil zeggen, mocht de geschiedenis rijmen, dan staat de leidende cryptocurrency op het punt om een meermaandenrally te houden die het naar een nieuw record kan brengen.

ANALIST: BITCOIN ZIET ER NU NET ZO UIT ALS AAN HET BEGIN VAN DE RALLY VAN 2019.

Volgens de handelaar die de uitbraak van Crypto Cash begin 2019 voorspelde, lijkt BTC structureel op de bodem van de markt van 2018-2019:

„Kan niet geloven dat ik het niet eerder heb gezien. Op het wekelijkse, klassieke patroon noem ik de „Smooth Transfer of Power“ A. Beren worden zwakker als de prijs daalt B. Stieren die in stilte kopen nemen de controle over C. Re-test van de macht D. Lift off Vergelijk met de Maandelijkse, Crypto Winter ’18-’19.“

De handelaar zegt dat als de geschiedenis zou rijmen, BTC op het punt staat een lange stierenrennen te maken.

NIET HET ENIGE SIGNAAL DAT EEN LANGE TERMIJN STIERENLOOP VOORSPELT…

De vorming van Bitcoin’s kaarsen is niet de enige trend die analisten zien als een signaal van een dreigende stierenloop op lange termijn.

Zoals eerder gemeld door Bitcoinist, heeft Bitcoin’s „Super Trend“ op de weekly chart voor het eerst sinds het begin van de rally van 2019 een bullish kaars gedrukt. De handelaar die deze opmerking maakte, schreef voor het eerst met betrekking tot de onderstaande grafiek:

„De supertrend werd groen op de weekly chart. Waarschijnlijk geen probleem. Het is niet zo dat deze indicator grote macro bull & bear-cycli heeft gemarkeerd in het verleden“.

Een analist bevestigde ook de verwachting van het begin van een bull trend op langere termijn, en merkte op dat drie van de lange termijn voortschrijdende gemiddelden van Bitcoin hoger zijn in combinatie met elkaar. Volgens zijn analyse was de laatste keer dat dit gebeurde in 2016, voorafgaand aan de 2.000% rally die BTC naar $20.000 bracht:

„BTC Maandelijks. Een maatstaf voor een stierenmarkt: Prijs > 26 Hume MA > 9 Simple MA > 21 Exponentiële MA Twee keer eerder was er sprake van een verlengde stierloop. Maandelijkse MA’s zijn als vliegdekschepen, d.w.z. traag om te draaien. Een omkering op dit punt is onwaarschijnlijk.“

Deze trends bevestigen niet voor 100% dat er een stierenrennen op komst is. Maar ze laten wel zien dat Bitcoin technisch gezien meer kans heeft om te herstellen dan om te vallen.